Ogólne informacje

Stanowisko
Junior poistný matematik
Wymiar czasu pracy
Pełny wymiar czasu pracy
Miasto
Bratysława
Kraj
Słowacja
Dział
Consulting
Zespół
Human Capital
Obszar zainteresowania
Actuary, Consulting, Data & Analytics
Tryb pracy
Hybrydowy

Opis i wymagania

Koho hľadáme?

Zaujímaš sa o oblasť poistnej matematiky? Máš rád štatistiku a rád analyzuješ dáta?

Odpovedal si áno? Tešíme sa na stretnutie s Tebou!

Ako to u nás vyzerá? Pre koho je pozícia vhodná? Na čo sa môžeš u nás tešiť? To všetko sa dozvieš v našom krátkom rozhovore našej recruiterky Zuzky a manažérky Miriam z tímu poistných matematikárov-aktuárov.


Z: Kto je ideálny kandidát na junior poistného matematika (aktuára)?

M: Ideálny kandidát na túto pozíciu má absolvovaný aspoň 1. stupeň VŠ s matematickým zameraním. Je to človek, ktorý má rád čísla, dáta, štatistiku, poisťovníctvo a financie. Teóriu, ktorú študuje, si chce vyskúšať v praxi pomocou rôznych matematických metód - či už formou modelovania alebo dátových analýz. Veľkou výhodou je znalosť programovacích jazykov: R, Python či Prophet. Plus vie po slovensky a anglicky.


Vaša budúca pracovná pozícia
Z: Čo bude na tejto pozícii vykonávať?

M: Bude zapojený do projektu vyhovujúceho jeho vedomostiam, preferenciám a skúsenostiam. Povedie ho skúsený aktuár, od ktorého sa veľa naučí a na ktorého sa môže kedykoľvek obrátiť s odbornou otázkou. Primárne poskytujeme poradenstvo slovenským a českým poisťovniam, zároveň je možné zapojiť sa aj do medzinárodných projektov (napr. v strednej Európe, Paríži, Miláne). Dbáme na odborný individuálny rozvoj a vzdelávanie, podporujeme účasť na akomkoľvek našom odbornom školení alebo získaní odbornej certifikácie.


Z: Čo teda môže junior aktuár na dennej báze očakávať a čo nie?

M: V tomto tíme sa určite vyhne stereotypu a nude. Cieľom je, aby bol čo najviac zapojený do projektov, na ktoré má vedomosti a schopnosti. Každý deň môže vyzerať inak. Niektoré dni bude kancelárii, niektoré doma, podľa dohody. Priebežne sa koordinuje so svojím nadriadeným a kolegami, ktorí taktiež pracujú na danom projekte. V čase, keď na žiadnom projekte nepracuje, zameriava sa na ďalšie vzdelávanie, ktoré ho posunie k novým príležitostiam.


Z: A čo ak ešte kandidát študuje?

M: Aj študenti sú u nás vítaní. Dôležité je, aby si kandidát našiel pravidelný čas na prácu a určite sa dohodneme.


Z: Ako vyzerá tím aktuárov a ich práca celkovo?

M: Náš tím je zložený z kolegov nielen v Bratislave, ale aj v Čechách a číta v tejto chvíli okolo 50 aktuárov. Zo začiatku by sme boli radi, keby ich kandidát spoznal/-a čo najskôr, takže ho/ ju čaká krátky výlet do Prahy. V rámci našej práce vyvíjame napríklad matematické modely pre životné a neživotné poistenie (máme ich už viac ako 200 a v tejto oblasti sme experti), posudzujeme metodiky aktuárskych výpočtov alebo kvalitu a správnosť ich realizácie (IFRS17, Solvency II, MCEV, GAAP). Ďalej napríklad posudzujeme ziskovosť poistných produktov, zlepšujeme cenotvorbu a správne nastavenie ponuky. Analyzujeme dáta, odvodzujeme predpoklady a zostavujeme prediktívne modely. Tiež sa podieľame na transformačných projektoch poisťovní, ktoré zahŕňajú optimalizáciu výpočtových procesov a reportingu, automatizáciu, robotizáciu, analýzu dopadov a na množstve iných tém. Viac informácií sa o našej práci môžeš dozvedieť aj v článku, ktorý pripravili naši českí kolegovia.

Čo ponúkame
Z: A čo ponúkame my?

M: V prvom rade nájdeš u nás dynamické a neformálne prostredie, v ktorom sa stretneš so špičkovými odborníkmi, od ktorých sa môžeš neustále učiť. Ďalej spomenieme naozaj priateľských ľudí, s ktorými sa môžeš nielen odborne poradiť, ale aj zasmiať na spoločnej káve. A k tomu benefity
- Doplatok do mzdy pri práceneschopnosti
- Sick days, narodeninové voľno a voľno na regeneráciu
- Príspevok pri svadbe a narodení dieťaťa
- Príspevok na regeneráciu
- Karta Multisport s príspevkom od zamestnávateľa
- Program, v rámci ktorého môžu zamestnanci využiť bezplatné konzultácie s odborníkmi v oblasti psychológie, financií a práva
- Celosvetové cestovné poistenie
- Mobilný telefón a laptop aj na súkromné účely
- A mnoho ďalších...


Nástupné podmienky:
Plat: ako základnú zložku mzdy ponúkame 1 450 EUR mesačne brutto. Mzda môže byť dohodnutá aj vyššie ako je uvedené v závislosti od profesijnej kvalifikácie a skúseností.
Nástup: dohodou.
Ak máš chuť prísť na interview s kamarátom/-kou, ktorý/-á má rovnaké smerovanie a zmýšľanie, príďte na pohovor spolu.


Výberový proces

Svoju žiadosť pošli elektronicky prostredníctvom našej webovej stránky. Vytvor si profil a prilož k nemu životopis v slovenskom alebo anglickom jazyku alebo si aktualizuj svoj existujúci profil. Vybraných kandidátov budeme kontaktovať telefonicky, ostatných budeme informovať prostredníctvom emailu. Už vopred všetkým kandidátom ďakujeme za prejavený záujem byť súčasťou spoločnosti Deloitte. 

Tešíme sa na vás!


O spoločnosti Deloitte

Deloitte predstavujú ľudia, skúsenosti a široké portfólio služieb, ktoré poskytujeme v rôznych odvetviach v 150 krajinách po celom svete. Je intelektuálnou výzvou, dobrým východiskovým bodom pre Tvoju kariéru a výbornou príležitosťou na nepretržitý rozvoj a získanie cenných profesijných a životných skúseností. Stačí urobiť prvý krok – kliknúť na tlačidlo reagovať a poslať nám životopis, prejsť výberovým procesom a podpísať s nami zmluvu. Deloitte je jednoducho najlepšia voľba.