Všeobecné informácie

Pozícia
Advokátní koncipient – Digital tým
Typ pracovného úväzku
Plný úväzok
Mesto
Praha
Krajina
Česká republika
Oddelenie
Legal
Tím
Intellectual Property/IT Law
Oblasť záujmu
Consulting, Digital, IT - Services, Legal
Spôsob práce
Čiastočná práca z domu

Popis práce a požiadavky

Koho hledáme
Jsi absolventem/kou právnické fakulty, baví tě poradenství v oblasti ICT práva, práva duševního vlastnictví či ochrany osobních údajů a chtěl/a by ses stát členem naší komunity? Chceš s námi měnit právní svět? Do naší advokátní kanceláře Deloitte Legal hledáme nového koncipienta/ku.
Vaše budoucí role
aneb co bude tvojí pracovní náplní?
• Právo informačních a komunikačních technologií, duševního vlastnictví, ochrany dat, ale můžeš si vyzkoušet i jiné obory.
Příprava a revize právních dokumentů, zejména smluv, právních analýz a správních či soudních podání.
Registrace práv duševního vlastnictví a správa známkových portfolií
• Asistence při vedení sporů v oblasti duševního vlastnictví.
Poradenství pro nově vznikající technologické společnosti a start-upy.
• Příprava doporučení a posouzení vyvíjených řešení v oblasti digitalizace, vzdálené identifikace a elektronické kontraktace.
Právní podpora při pilotování nových služeb a produktů v oblasti digitálního zpracování osobních údajů.
• Příprava odpovědí pro klienty, účast na jednání a komunikace s nimi.
• Komunikace s kolegy ze zahraničních kanceláří v rámci sítě Deloitte.
• Prezentace a webcasty na odborná témata pro klienty či veřejnost.
Práce v češtině a v angličtině (min. úroveň B2).

Co nabízíme
• Místo v komunitě inovativních a inspirujících lidí.
Možnost rozvoje v oblastech, které tě zajímají.
• Příležitost pracovat s klienty z místního i mezinárodního trhu s globálním dosahem.
• Budeš se věnovat právu moderních technologií a duševního vlastnictví prakticky, např. budeš připravovat licenční smlouvy pro významné softwarové developery a klientům budeš pomáhat třeba s registrací ochranné známky.
• Naučíme tě pracovat tak, aby ses mohl/a v budoucnu uplatnit jako samostatný a prakticky orientovaný advokát/ka. Nekopírujeme paragrafy, ale pomáháme klientům nalézt praktická právní řešení tak, aby mohli v noci v klidu spát a byrokracie nebrzdila jejich byznys.
Pracujeme ve specializovaném týmu 8 kolegů a fungujeme na základě osobní motivace a zodpovědnosti za výsledek každého jednotlivce, od studenta po partnera.
• Využiješ i širší spolupráce s dalšími specializovanými týmy právníků v oblastech, které s naší expertízou souvisí, např. v rámci akvizic technologických společností či při etablování nových technologických řešení na bankovním či finančním trhu.
Získáš zkušenost při práci v rámci komplexního poradenství na principu one-stop-shop – na projektech úzce spolupracujeme s odborníky z oddělení mezinárodní poradenské společnosti Deloitte (consulting, daně, řízení rizik a dalších).
Systém práce je u nás velmi samostatný, s důrazem na zodpovědnost za svěřené zadání v rámci celého klientského cyklu – od přípravy výstupu, přes jednání až po fakturaci.

O týmu
O naše studenty a koncipienty se staráme. Je pro nás důležitá otevřená komunikace a pravidelné zpětné vazby – investujeme tak do naší budoucí generace advokátů. Žádný nováček není v Deloitte Legal ztracen, přidělíme ti buddyho, který tě seznámí s běžným životem v kanceláři a zároveň bude nad tvým kariérním směřováním bdít některý ze zkušených kolegů jako coach.

Jsme moderní společnost, sedíme v open space, ale pokud se potřebuješ soustředit, máme opravdu hodně zasedaček a prostorů, kam se můžeš uchýlit. Pracovat můžeš z našich nových kanceláří s unikáním výhledem na celou Prahu hned za hlavním nádražím a v blízkosti Riegerových sadů, nebo z home officu. Na dobití baterek máme v přízemí kavárnu, a když tě v práci popadne hlad, do Lidlu dojdeš suchou nohou.

Děláme to, co má smysl. Pro klienty. I pro naše lidi.
Jsme Deloitte Legal. A máme zájem se s tebou potkat.

#LI-DNI